Make a Room Reservation at B&B Puur, Den Dungen

De boerderij van de familie Van de Ven werd gebouwd rond 1800 en is inmiddels aangewezen als Rijksmonument. De boerderij is gelegen op een prachtige, rustige plek. Achter het woonhuis bevindt zich het vrijstaande gastenverblijf, B&B PUUR.

De voormalige varkensstal werd grondig verbouwd en inmiddels is aan niets meer te zien wie de oorspronkelijke bewoners waren. Het sfeervolle huisje is ingericht als gastenverblijf en biedt een heerlijk weids uitzicht op de weilanden in de omgeving. Het vergezicht verandert steeds met het wisselen van de seizoenen. Prachtige zonsondergangen met de meest bijzondere kleuren, de knotwilgen aan de horizon, de paarden (weliswaar van de buren, maar toch!) grazend in de aangrenzende weiden; kortom een schitterend stukje natuur.

De tuin, die rond het gastenverblijf ligt, is aangelegd met de oorspronkelijke begroeiing die in dit stukje van Brabant thuishoort. In 2008 werd er met stichting Brabants Landschap een plan gemaakt voor het inrichten van de tuin, boomgaard en wei. De eerste fruitoogst bestond uit een paar appeltjes, misschien vijf peren, en gelukkig wat meer pruimen, maar zeker niet genoeg om op de Bossche markt te verkopen. Het zal nog wel een paar jaar duren voor er flink geoogst kan worden, maar misschien is het deze zomer voor gasten al wel mogelijk een appeltaart van appels uit eigen tuin te proeven.

Ook een zwembad met voldoende ligbedden ontbreekt niet. Gasten mogen hiervan uiteraard gebruik maken. Wat is er nu meer ontspannen dan op een mooie dag lekker aan het water te relaxen met een drankje of een boek of gewoon te genieten van het niets te hoeven doen?

Gastvrouw Anne en haar gezin heten u van harte welkom om de Brabantse gastvrijheid te komen ervaren.